http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cârnaţi olteneşti, 300 g carne de porc, 5 roşii, 1 kg broccoli, 1 lingură pastă de tomate, 3 căţei de usturoi, 2 ardei graşi, 1 ceapă, ulei de floarea-soarelui, sare, mărar, cartofi.

Mod de preparare: Broccoli se rup în bucheţele, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. Se scot din apă şi se aşează într-o strecurătoare.

Cârnaţii se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Carnea de porc se taie în cuburi şi se prăjeşte într-o cratiţă cu ulei de floarea-soarelui.

Se adaugă şi cârnaţii, se prăjesc câteva minute, apoi se scoate totul şi se pune într-un castron.

În cratiţă, se pune ceapa, usturoiul şi ardeiul tocaţi mărunt, se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe şi pasta de tomate.

Se fierbe timp de 10 min. la foc iute, se adaugă carnea şi cârnaţii şi se lasă să mai fiarbă timp de 20 de minute.

Dacă este nevoie, se adaugă un pahar de apă. Se presară mărar tocat şi se serveşte alături de bucheţelele de broccoli.

La sos, se mai pot adăuga şi felii de cartofi fierţi.