http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Cârnaţi cu legume

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cîrnaţi mai groşi, 1 kg cartofi mai mici, 500 g mazăre, 5 roşii, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 1 ardei gras roşu, 1 ardei iute mic, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel verde, pătrunjel uscat, sare, piper.

Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Roşiile se opăresc cîteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.
Ardeiul gras şi cel iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, se călesc pînă cînd devin aurii şi se adaugă cele două tipuri de ardei.
Se călesc timp de două minute, se toarnă roşiile, se condimentează şi se lasă la fiert pînă cînd sosul a scăzut puţin. Se adaugă o linguriţă de pătrunjel uscat, se amestecă şi se acoperă cu un capac.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert. Mazărea se fierbe în apă cu sare.
Cînd cartofii sînt fierţi se scot, se amestecă bine cu mazărea scursă de apă, puţin ulei, sare, piper şi verdeaţă tocată. Se servesc alături de cîrnaţii prăjiţi şi sosul de roşii fierbinte.
Se pot servi alături de o salată din varză murată, chimen, piper şi ulei.