http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Caracatiţă Bechamel
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g caracatita, 1 l lapte, 2-3 oua, 300 ml ulei de floarea-soarelui, 100 g faina, sare, piper.

Mod de preparare: Caracatita se spala bine. Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 6-8 minute. Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert. Se taie felii nu foarte groase, se scurg bine.
Se bat ouale bine, cu sare si piper dupa gust, se ingroase cu faina, obtinandu-se un sos bechamel. Se trec feliile de caracatita de doua ori succesiv prin sosul bechamel si se scurg pe marginea farfuriei.
Se prajesc bine pe ambele parti, fara a le rumeni. Se obtine caracatita bechamel si serveste calda cu felii de lamaie si legume natur.
Parte din bechamel se poate colora cu foarte putina cacao, obtinandu-se doua culori.