http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Cantuccini cu ciocolată
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina, 2 lingurite cacao, 1 lingurita praf de copt, 170 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 oua intregi, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare.
In plus: 150 g migdale intregi (necojite), 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte cald.

Mod de preparare: Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in care se incorporeaza migdalele. Se imparte in trei portii mari, din care se formeaza suluri cu diametrul de circa 2,5 cm.
Se bat galbenusurile cu laptele, se ung sulurile si se asaza intr-o tava unsa si infainata. Se coc aproximativ 20 de minute in cuptorul incins la 180 grade C.
Se scot din cuptor, se lasa putin sa se raceasca si se taie oblic felii groase de 1/2-1 cm. Se asaza inapoi in tava cu fata taiata in jos si se mai coc 5-7 minute. Apoi se scot si se lasa sa se raceasca.