http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Caltaboş (III)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 1 kg orez, 1/2 kg ficat de porc, 1/2 de plaman, 1,5 kg de carne de la cap, 1 inima, 300 g de slanina de langa cap, intestine mai groase de la porc, 1 ceapa, sare, piper, cimbru, maghiran.

Mod de preparare: Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la fiert. Cand se vede ca sunt cam pe jumatate fierte, se pune si ficatul.
Orezul se fierbe separat.
150 g slanina se prajeste, apoi se pune si o ceapa la prajit.
Dupa ce toate organele si carnea sunt fierte se toaca toate si se amesteca cu slanina prajita, ceapa si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, maghiran si se framanta bine, avand grija sa nu se sfarme prea tare orezul.