http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Caise cu carne de pasăre
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g carne de pasare, 1/2 kg caise uscate, 3 linguri zahar, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt.

Mod de preparare: Pasarea taiata bucati se inabusa si se lasa apoi sa fiarba cu apa sau cu zeama de carne. Dupa ce carnea este fiarta, se adauga sosul dulce preparat astfel: se rumeneste bine zaharul pus in grasimea incinsa, se stinge cu apa sau cu zeama de carne fierbinte. Se toarna faina subtiata cu apa peste carne si dupa ce a fiert mai multe clocote se adauga caisele spalate si tinute putin in apa calda. Se lasa sa fiarba pina ce scade Nu se fierbe de la inceput sosul dulce cu carnea, fiindca aceasta va capata o culoare inchisa. Se poate prepara si fara faina, numai cu sos caramel preparat din zahar.