http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Cafele"

Cafea ungurească
Reţetă tradiţională din Ungaria
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguriţe cafea, cîteva picături de extract de migdale, 2 ouă, 2 linguri zahăr, 4 linguri frişcă, 1 ceaşcă frişcă preîndulcită, 1/4 sticlă apă tonică.

Mod de preparare: Prepara un ibric de cafea neagra, foarte tare si adauga cateva picaturi de extract de migdala. Amesteca si toarna compozitia intr-un vas la fiert. In momentul fierberii, adauga doua oua batute bine cu doua linguri de zahar si patru linguri de frisca. Fierbe pana cand glazura se lipestea de spatele lingurii si dupa ce se raceste, mai adauga o ceasca de frisca preindulcita. Toarna apa tonica foarte rece si o cana de gheata pisata.
Se serveste in pahare inalte.