http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Budinci"

Budincă de vanilie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cesti de lapte, 3 oua, 1/4 ceasca zahar tos foarte fin, 1/4 lingurita esenta de vanilie, nucsoara pisata pentru presarat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C, se unge cu ulei o forma rezistenta la foc si se amesteca bine - 2 minute - laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie. Se toarna compozitia in forma unsa si deasupra se presara nucsoara pisata. Se aseaza forma de budinca intr-un vas (tava) adanc, mai mare, in care se toarna apa pana la jumatatea peretilor formei. Se da la cuptor, se lasa 20 de minute, se reduce temperatura la 160 grade C si se mai “coace” inca 20 de minute, pana ce se intareste budinca. (Se incearca intepand-o cu un cutit care trebuie sa ramana curat.)
Se scoate budinca din baia de apa si se serveste garnisita - eventual - cu mai multe soiuri de fructe.