http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de şuncă şi legume

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g şuncă presată, 400 g cartofi, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roşu, 70 g unt, 2-3 linguri lapte, 200 g brânză de vaci, 50 g caşcaval, 200 g legume, 2-3 linguri ulei, 1 linguriţă pesmet, sare.

Mod de preparare: Speli cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Ardeii graşi îi tai feliuţe subţiri, iar şunca presată cubuleţe. Încingi cuptorul, cureţi de coajă cartofii fierţi şi îi pasezi cât sunt calzi. Amesteci brânza proaspătă spumă cu 50 g unt, o linguriţă de pesmet şi un praf de sare. Ungi un vas termorezistent cu unt şi îl tapetezi cu pesmet. Răstorni compoziţia, nivelezi, presari caşcavalul ras şi dai la cuptor pentru 35 de minute la foc potrivit.