http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Budincă de spanac
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1 kg spanac, 3 oua, 5 linguri cascaval ras, 6 linguri pesmet, o lingura faina, o jumatate pahar lapte, 75 g unt, sare.

Mod de preparare: Se spala bine bine spanacul, se fierbe, se toaca, se incorporeaza 50 gr unt si faina. Se pune la foc si se toarna laptele. Se fierbe amestecind tot timpul pina se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga cascavalul, jumatate din pesmet, galbenusurile pe rind si la urma, amestecind usor, albusurile batute spuma. Se unge cu restul de unt o forma Jena, se presara cu pesmet si se toarna compozitia. Se coace cca 45 de minute la foc mic, in cuptorul incins. Se serveste de preferinta calda, dar e buna si rece. Poate fi si garnitura la o friptura.