http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de pâine cu şuncă sau salam

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 felii de paine de casa (integrala sau neagra), 8 felii subtiri de sunca sau 16 rondele de salam fara coaja, 4 rosii, 2 fire de busuioc, 3 oua, 125 g cascaval, 300 ml smantana, 2 linguri de untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Porniti cuptorul. Asterneti o forma rotunda de tarta, cu o hartie cerata (pergament). Ungeti-o bine cu untdelemn, ajutandu-va de o pensula sau o pana.
Spalati, uscati si taiati frunzulitele de busuioc.
Spalati rosiile, taiati-le in felii subtiri.
Taiati cascavalul in lamele subtiri.
Pe fiecare felie de paine, puneti o felie de sunca sau 4 rondele de salam. Acoperiti-le cu feliile de rosii si cascaval.
Introduceti feliile de paine in forma, facandu-le sa li se incalece putin marginile.
Spargeti ouale intr-un castron, adaugati smantana si frunzele de busuioc. Sarati si piperati. Bateti-le bine cu furculita si turnati omleta peste feliile de paine. Bagati forma la cuptor si lasati budinca sa se rumeneasca frumos, vreme de 20-25 de minute.
Serviti mancarea fierbinte, insotita de salata verde.
Pentru ca se sfarma cand se imbina, feliile de paine trebuie sa fie mai groase si putin mai uscate. Lasati-le la aer cu doua ore inainte de a le folosi.