http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de ficat

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg ficat de vitel sau vaca, 3 cepe, 3 oua, 3 linguri faina, 150 g unt (sau untura), 1-2 linguri lapte, sare, piper.

Mod de preparare: Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se lasa sa se raceasca, apoi se trece de doua ori prin masina de tocat. Faina se prajeste foarte usor in 50 gr. unt si se stinge cu laptele. Ficatul tocat se amesteca bine cu acest sos, sarea, piperul si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma amestecind cu lingura foarte usor si se pune totul intr-o forma de budinca sau intr-un vas de Jena uns cu unt si bine presarat cu pesmet foarte fin. Se coace la foc potrivit.