http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de creier cu sos

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 creier mare de vaca, 5 albusuri, 2-3 linguri pesmet, 1 lingurita marar tocat, 1 ceapa, 1 lingura unt, sare, piper, putina faina; S o s u l : 1 ceasca smintina, 1/2 ceasca lapte, 1 lingura rasa faina, 1 lingura unt, putin marar tocat, sare.

Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfirsit cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina). Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute. Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte. Se adauga smintina, mararul si sarea. Se lasa sa dea un clocot-doua.
Se serveste calda.