http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Budincă de conopidă (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg conopidă, 100 g franzelă, 150 ml lapte, 100-150 g brînză telemea, 100 g unt, 200 ml smîntînă, 50 g făină, 4 ouă mari sau 5 ouă mijlocii.

Mod de preparare: Conopida, tăiată în bucheţele şi curăţată de coajă, se fierbe 15 minute în apă clocotită cu puţină sare, se strecoară şi, rece, se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela muiată în lapte, nestoarsă; la tocătură se adaugă smîntîna, făina, gălbenuşurile, untul topit, mărarul tăiat mărunt şi brînza nedesărată şi rasă, amestecîndu-se bine; apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă uşor, cu telul, prin răsturnare de jos în sus. Compoziţia se deşartă într-o cratiţă unsă bine cu margarină solidă şi tapetată cu pesmet. Se coace 40-50 minute în cuptorul bine încins, în tavă cu apă fiartă, introdusă din timp în cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cînd este coaptă, budinca se răstoarnă pe platou şi se serveste fierbinte, ca fel întîi, sau ca garnitură la friptură de orice fel.