http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Budincă de ciuperci cu verdeaţă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 felii pâine, 300 g ciuperci, 5 ouă, 4 linguri smântână, 2 linguri ulei, 1 ceapă mică, 1/2 pahar lapte, verdeaţă, 10 linguri sos de ciuperci, sare, piper.

Mod de preparare: Se înmoaie feliile de pâine în lapte. Se spală câteva ciuperci şi se pun la fiert. Când sunt gata, se trec prin maşina de tocat carne, apoi se storc chiflele înmuiate în lapte şi se trec de două ori prin maşina împreună cu ciupercile.

Se prăjeşte în untură ceapa tăiată mărunt, la care se adaugă verdeaţa tocată şi se toarnă peste ciuperci. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se freacă bine, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă smântâna şi albuşurile bătute spumă.

Se toarnă compoziţia într-o formă şi se fierbe o oră în baie de apă.

Budinca se serveşte cu sos de ciuperci făcut din 2 linguriţe de făină călită în ulei, cu lapte, smântână şi sare.