http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Budincă de carne cu sos de smântână

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de vitel sau de porc, 1 felie de franzela, 1ceasca lapte, 75 g unt, 4 oua, sare, piper, salata, sos de smintina.

Mod de preparare: Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa. Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se amesteca cu carnea si albusurile batute spuma. Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1,5 -2 ore, pe baia de apa. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu un sos fierbinte de smintina.