http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Bruschetta cu fasole
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g fasole, 8 căţei de usturoi, ulei, pătrunjel proaspăt, pâine, sare.

Mod de preparare: Se pune fasolea într-un vas cu apă şi se lasă aşa 6 ore. După ce a stat în apă, se spală şi se pune la fiert în trei litri de apă. Se fierbe până se pătrund boabele. Se strecoară de apă.

Trei sferturi din cantitatea de boabe se trec prin maşina de tocat, odată cu usturoiul. Pastă obţinută se freacă cu ulei turnat treptat. Se pun sare şi piper după gust.

Restul de boabe se amestecă cu pătrunjel tocat şi cu sare.

Se formează bruschetele. Se prăjesc felii de pâine, pe care se întinde pasta de fasole şi se acoperă cu boabe de fasole.