http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Bruschetta cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 cepe, 250 g ciuperci, 20 g unt (margarina), 50 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde, o legatura busuioc, 1-2 linguri smantana, 4 felii de bagheta (franzela), 2 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt si ciupercile curatate si tocate se pun la prajit in untul incins. Se sting cu vin si se fierb pana ce scade toata zeama. Se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza patrunjelul si busuiocul tocate marunt, iar dupa ce s-au racit putin, si smantana. Se prajesc feliile de paine in ulei (pe ambele parti), se ung cu usturoiul presat, iar deasupra se pun ciupercile cu verdeata.
Se servesc imediat.