http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Brioşe cu salam

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g salam, 250 g făină, 1/4 varză albă, 1 morcov, 1/4 ţelină, 300 g caşcaval, 3 ouă, 200 ml ulei, 150 ml lapte, 100 g parmezan, 1/2 pliculeţ praf de copt, sare, piper, pătrunjel, cartofi, mărar.

Mod de preparare: Salamul se curăţă de folia protectoare, se taie în felii subţiri şi se ţine la rece. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Varza se spală, se scurge de apă şi se taie în fîşii subţiri. Caşcavalul se taie în cubuleţe, iar parmezanul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Ouăle se mixează pînă cînd îşi dublează volumul, se adaugă laptele, uleiul de floarea-soarelui, sarea şi piperul.
Se presară făina cernută, amestecată cu praful de copt, se mixează, apoi se adaugă legumele rase şi varza tăiată. Se pun feliile de salam, parmezanul şi cubuleţele de caşcaval.
Se adaugă pătrunjelul tocat şi se amestecă bine cu o lingură.
Se pune compoziţia în forme de brioşe unse cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
În compoziţie se mai pot adăuga cubuleţe de cartofi fierţi şi mărar tocat.