http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Brânză vegetală cu mărar
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g branza de soia (tofu), o ceapa medie (de preferinta verde), o legatura de marar, sare (facultativ).

Mod de preparare: Se amesteca untul si brinza. Se adauga faina si nucile. Se amesteca.
Se pune aluatul pe folje de plastic. Se formeaza din aluat un sul, cam 4-5 cm in diametru. Se ruleaza in folie si se lasa la frigider peste noapte.
Se toaca ceapa si mararul si se amesteca cu branza. Aceasta se poate emolia cu lapte, iaurt sau apa daca nu este suficient de moale. Se adauga sare dar e mai sanatos fara. Pentru o masa mai sofisticata se pot umple cu aceasta compozitie rosii sau ardei care se taie felii si se aseaza pe un platou.
Alte variante ale pastei pe baza de branza de soia: branza+boia de ardei+chimen macinat, branza+usturoi+castravete.