http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g brinza feta (de preferinta grecesca), 1/4 lingurita de cimbru, 1/4 lingurita piper macinat, 70 g ardei copt taiat bucatele, 70 g masline tocate marunt (aprox.10 masline, de preferinta kalamata), 2 linguri ulei de masline extravirgin.
Pentru servire: felii de lamiie, felii de piine prajita si patrunjel verde tocat proaspat.

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la temperatura medie, se taie brinza in 4 felii si se repartizeaza in 4 farfurii rezistente la foc, se presara cimbrul si piperul peste brinza, se amesteca ardeiul copt, maslinele tocate si uleiul intr-un castronas, dupa care se pune mixtura peste brinza, se pune brinza la cuptor aprox. 5 minute, pina cind marginile au devenit galbene.