http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş ţărănesc
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 litru apa, 1/2 l bors, 1 ceapa, 1/2 telina, 1/2 morcov, 1/2 radacina patrunjel, 4 rosii, 4 fire tarhon, 3 cartofi, o lingurita faina, 2-3 linguri ulei, verdeata tocata, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul curatat si spalat se taie marunt si se prajeste usor in ulei, adaugind la urma si faina. Se adauga apa, cartofii curatati, spalati si taiati in bucati mari si se lasa sa fiarba 10-15 minute. Se pun apoi rosiile curatate de pielita si taiate felii, sare si frunzele de tarhon. Se lasa sa mai fiarba acoperit pina cind cartofii sint gata, apoi se adauga borsul clocotit si dupa ce a mai dat un clocot, doua, se pune verdeata tocata si se drege cu ou.