http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de ştevie cu măcriş
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 litru apa, 1/2 l bors, 400 g stevie, 200 g macris, 2 fire ceapa verde, 2 lingurite marar, patrunjel si leustean tocat, 2 lingurite orez, 2 linguri unt sau ulei, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul lasind sa fiarba pina cind este aproape gata. Se adauga stevia si macrisul taiate subtiri, se lasa sa dea un clocot, se adauga borsul clocotit si se lasa sa mai fiarba incet pina cind este gata orezul. Se adauga verdeata si se drege cu un ou.