http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de spanac (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg spanac, 2 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 pastirnac, 2 cartofi, 3 rosii (sau 2 linguri de bulion), 1 pahar de orez, 3 catei de usturoi, 3 linguri de ulei, o legatura de leustean, o cana de bors, sare, piper.

Mod de preparare: Spanacul se spala foarte bine si se scurge. Ceapa, morcovul, pastirnacul, patrunjelul se curata si se toaca marunt. Cartofii si rosiile se taie cubulete. Toate acestea se pun la fiert in 2 l de apa, timp de 40 de minute, impreuna cu orezul. Cind zarzavaturile sint fierte, se adauga borsul, uleiul si se mai lasa la fiert inca 5 minute.
La sfirsit, se presara verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper si se adauga usturoiul tocat marunt.