http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de sfeclă roşie
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 700 g sfeclă, curăţată şi tăiată cubuleţe, 30 ml ulei vegetal, 1 ceapă, 3 că?ei de usturoi, 1-2 linguriţe chimen, varză, 2 cartofi albi, ţelină, 1 morcov, 2 frunze de dafin, sare, piper, 1 cană paste de tomate, 1 lingură zahăr brun, 10 cani apă, 3 linguri oţet

Mod de preparare: Se pune uleiul la încins, împreună cu ceapa, usturoiul şi chimenul şi se mestecă, în jur de patru minute, până în momentul în care ceapa devine aurie. După se adaugă sfecla, varza, cartofii, ţelina, morcovul, frunzele de dafin, sarea şi piperul. Se fierb ingredientele la foc mediu, aproximativ 10 minute, până când sfecla se înmoaie. Se adaugă pasta de tomate şi zahărul brun. În tot acest timp, continuaţi să amestecaţi. Adăugaţi apoi apa, reduceţi focul şi lăsaţi să fierbă timp de 40 minute. La final, când sfecla devine fragedă, adăugaţi oţetul şi scoateţi foile de dafin.