http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de peşte (III)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg peşte, 2 cepe, 1 ardei gras verde, 2 morcovi, 1 ră­dăcină de pătrunjel, 1/4 ţelină, 4 cartofi, 250 g fasole verde, usturoi, 4 roşii, mărar, pătrunjel, 250 ml borş, sare, piper, ardei iute, smîntînă.

Mod de preparare: Cepele şi patru căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se taie mărunt. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în cuburi şi se pun într-o oală cu apă rece.
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare.
Se pune la fiert o oală cu trei litri de apă, se adaugă ceapa, patru căţei de usturoi, zarzavatul tocat şi puţină sare.
Se lasă la clocotit, iar cînd zarzavatul este aproape fiert se pun cartofii, fasolea verde şi se mai lasă la fiert timp de 15 minute.
Se adaugă borşul, roşiile curăţate de coajă şi date pe răzătoare şi ardeiul verde tăiat în cuburi. Se mai fierbe zece minute, se adaugă peştele şi se mai lasă pe foc încă 15 minute la foc mic.
Se presară piper, verdeaţă tocată şi se opreşte focul.
Se serveşte cu ardei iute şi smîntînă.