http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de lobodă cu verdeaţă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1,5 l apa, 1/2 l bors, 5-6 legaturi loboda, 4 fire ceapa verde, 1 morcov, 1 patrunjel, 3 lingurite orez, 3 lingurite marar si patrunjel verde tocate, 1 lingurita leustean tocat, 3 linguri unt sau ulei, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da pe razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba citeva minute, apoi se adauga orezul si se lasa sa mai fiarba pina cind este aproape gata orezul. Se adauga loboda bine spalata si taiata subtire. Dupa ce da un clocot, se adauga borsul fiert si leusteanul si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Se drege cu ou.