http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de fasole verde cu ardei
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 l apa, 1/2 l bors, 300 g fasole verde, 1 morcov mic, 1 ceapa, 1 patrunjel mic, 4 rosii, 1 ardei gras, 1 lingura ulei, 1/2 lingurita faina, verdeata, sare.

Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind incepe sa fiarba, se lasa citeva minute, apoi se adauga ardeiul gras si rosiile, curatate de pielite si seminte, taiate felii. Se prajeste faina cu uleiul, se stinge cu putina zeama de legume si se adauga in ciorba, amestecind cu lingura ca sa evitam formarea cocoloaselor. Se lasa sa fiarba pina cind fasolea este gata. Se adauga borsul si verdeata tocata si se lasa sa mai dea citeva clocote. Acest bors se poate servi si rece.