http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg fasole grasa, 1 ceapa mare, 2-3 rosii, o legatura de patrunjel, o lingura cu faina, 1/2 l bors, 1 ou, 100 g smintina.

Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date prin razatoare. Se amesteca si se mai tine citeva secunde pe foc, pina se ingroasa sosul format de rosii. Se toarna in oala cu fasole. Se fierbe in continuare la flacara mica. La sfirsit, se adauga patrunjelul tocat si borsul fiert separat. Se mai da un clocot. Dupa aproape 15 minute, se adauga in ciorba oul batut cu smintina.