http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de fasole boabe
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 l apa, 250 g fasole boabe, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 lingurita faina, 2 linguri ulei, bors (dupa gust), patrunjel si marar verde, sare.

Mod de preparare: Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba apa si se pune din nou la fiert cu apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. In ultima apa se adauga in afara de fasole, ceapa, morcovul, patrunjelul si sare. Se acopera oala si se lasa sa fiarba pina cind se moaie fasolea. Se scoate zarzavatul si se adauga un rintas facut din faina si ulei, borsul fiert (cantitatea dupa gust) si verdeata tocata. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote.