http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de crap
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 l apă, 1 l borş, 6 crapi, 1 ceapă, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 rădăcina pătrunjel, 1 ţelină foarte mica, 2 linguri orez, verdeaţă, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi zarzavatul de supă şi se pun la fiert. Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă orezul curăţat şi spălat şi boabele de piper.

Se curaţă crapul de solzi, se scot urechile şi osul amar de la cap, se spintecă şi se scot intestinele, după care se spală repede pentru a nu-şi pierde gustul şi se taie în bucăţi potrivite.

Când zarzavatul şi orezul sunt aproape fierte, se pun bucăţile de peşte în oală şi se fierb la foc domol. Când peştele este aproape gata, se adaugă borşul care a fost fiert separat, se potriveşte de sare, se pune verdeaţă şi se mai dă un clocot.

Borşul de peşte se poate servi şi rece. De obicei, la borş se pun cozile şi capetele, bucăţile frumoase de mijloc se lasă pentru a fi prăjite.