http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş cu perişoare de dovlecei
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2-3 morcovi, 2 ardei, 1 roşie, 1 ceaşcă orez, 1 cană borş.

Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe răzătoare morcovii şi tai mărunt ceapa şi ardeii. Le pui la fiert cu orezul spălat şi scurs în apă cu sare. Cât timp fierb legumele, pregăteşti perişoarele: cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi şi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu dovleceii presaţi bine, brânza de vaci, grişul, mărarul tocat şi ouăle bătute. După ce au fiert legumele adaugi roşia dată pe răzătoare şi după 5 minute borşul fiert separat. Faci focul mic şi adaugi apoi pe rând perişoarele de dovlecei şi brânză. Le fierbi 10-15 minute şi la final potriveşti de sare şi piper şi presari verdeaţa tocată.