http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Bomboane cu pate de ficat şi stafide

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g pate de ficat, un pachet de foi de placinta, 2 pere, 50 g stafide, 50 g unt, 1 lingura cu otet de mere, piper proaspat pisat.

Mod de preparare: Curatati de coaja si de samburi perelesi se taie cubulete. Se caleste apoi 5-7 minute intr-o tigaie de teflon in care ati pus 25 gr. unt. Se indeparteaza surplusul de grasime folosind o bucata de hartie absorbanta. Se clateste tigaia cu putin otet, se repune perele si se adauga stafidele si o jumatate de lingurita de piper macinat. Incalziti usor.
Pentru a realiza invelisul bomboanelor, decupati din foile de placinta 18 dreptunghiuri, avand fiecare laturile de 15/10 cm. repartizati pe ele perele si stafidele in mod egal, apoi se pune cate o lingurita de pateu. Se rasuceste foile si pentru a abtine forma bomboanelor legati-le la fiecare capat cu ata. Se aseaza bomboanele pe o tava de teflon, apoi stropiti-le cu unt topit. Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa pana se rumenesc.
Se servesc atat calde cat si reci.