http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Biftec cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Franţa

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g muşchi de vită, sare, piper măcinat, 1 lingură făină, 1 ceaşcă ulei, 1 ceaşcă smîntînă, 250 g ciuperci, 1 pahar vin alb, verdeaţă tocată.

Mod de preparare: Muşchiul se taie în felii potrivit de groase, care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe o farfurie. În uleiul rămas, se pun ciupercile curăţate, tăiate felii subţiri. Se acoperă cratiţa şi se lasă să scadă 15 min. Se adaugă vinul, sarea şi piperul măcinat, apoi smîntîna. Sosul se scade pe foc împreună cu verdeaţa tocată 10 min. Se pun biftecurile peste sos, apoi se ţin la cuptor 15 min., după care se servesc fierbinţi.