http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Bărcuţe de vinete cu şuncă

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 vinete, 200 g cuş-cuş, 300 g şuncă, 2 ardei graşi, 1 lingură pastă de tomate, 6 frunze busuioc, 100 g boabe de porumb din conservă, ulei de măsline, 1 vîrf de cuţit pudră de nucşoară, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ardeii se taie în cubuleţe, iar şunca în fîşii subţiri. Se prăjesc cîteva minute într-o cratiţă fără ulei, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Cuş-cuş-ul se opăreşte cu apă fierbinte, se pune într-un vas şi se lasă să se răcească. Se adaugă două linguri de ulei de măsline, pasta de tomate, frunzele de busuioc tăiate mărunt, sarea şi piperul.
Se presară pudra de nucşoară, se adaugă cubuleţele de ardei, şunca şi se amestecă.
Vinetele se spală, se taie in jumătăţi şi li se îndepărtează mijlocul cu un cuţit, păstrînd o margine de 1 cm.
Miezul de la vinete se toacă mărunt şi se căleşte două minute în ulei incins. Se umplu vinetele cu pasta de vinete amestecată cu boabele de porumb şi compoziţia de cuş-cuş.
Se ung cu puţin ulei, se introduc în cuptor şi se coc 25 de minute la foc mediu.
Se servesc fierbinţi, presărate cu pătrunjel tocat.