http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 cartofi mari de formă alungită, 100 g unt, 50 ml ulei, 100 g caşcaval, 2-3 gălbenuşuri, sare, piper.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe lungime în două, se ung cu ulei şi se pun la copt în cuptor, într-o tava unsă. După ce cartofii sînt copţi, se scobeşte miezul, care se frămîntă împreună cu o parte de unt, cu gălbenuşurile, cu piperul şi cu sarea şi se umplu jumătăţile de cartofi. Se presară caşcaval ras, se stropesc cu unt şi se introduc la cuptor. Bărcuţele se servesc calde, drept aperitiv sau garnitură la friptură.