http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Aspic de curcan cu ciuperci
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de curcan cu oase, 3,5 litri de apă, 20 g gelatină, 2 cepe, 1 morcov, 1/4 ţelină, 1 frunză de dafin, 5 boabe de piper, sare, piper, 75 g unt, 500 g ciuperci, salată verde.

Mod de preparare: Carnea de curcan se pune la fiert în trei litri de apă. Se adună spuma, se adaugă morcovul şi ţelina tăiate in cubuleţe, frunza de dafin, boabele de piper şi sarea după gust.
Se lasă la clocotit pînă cînd car­nea este aproape fiartă şi se adau­gă cepele tocate mărunt. Se mai toarnă jumătate de litru de apă şi se fierbe în continuare pînă cînd carnea se desprinde de pe oase.
Se pune puţin lichid la rece, se adaugă gelatina în el şi se lasă să se umfle. Se curăţă carnea, se taie în fîşii subţiri, apoi se pune într-un vas.
În lichidul din oală, se dizolvă gelatina, se strecoară şi se lasă să se răcească complet.
Se tapetează o tavă de cozonac cu folie alimentară, se toarnă puţin lichid şi se introduce în frigider ca să se închege.
Se aşează fîşiile de carne, se toarnă restul de lichid şi se dă la rece.
Se serveşte cu ciuperci călite in unt, cu sare şi piper sau salată verde.