http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sosuri condimentate"

Arjard (Sos thailandez de castravete)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/4 cana apa calda, 1/4 cana zahar, 2 linguri otet de orez, 1/2 lingurita sare, 1 castravete verde curatat de coaja, 1/2 cana alune prajite si maruntite, 2 cepe rosii mici feliate foarte subtire, 1 lingura frunze de coriandru tocate, 1 ardei iute tocat (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte).

Mod de preparare: Se amesteca apa calda si zaharul pana ce aceste din urma se dizolva. Se adauga otetul si sarea pentru a echilibra aromele.
Se taie castravetele in patru, pe lungime, apoi se feliaza subtire fiecare bucata. Se aduna intr-un vas castrevetele, alunele si ceapa. Se toarna peste ele amestecul de zahar cu otet si se presara frunzele de coriandru si ardeiul iute. Se amesteca si se lasa 30 de minute ca sa se amestece aromele.