http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 aripi de pui, 4 ouă, 2 linguri făină, sare, piper, 3-4 linguri susan, o salată micuţă, 4-5 linguri de iaurt, ulei.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se lasă să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Se bat apoi ouăle cu făină şi se pune sare şi piper după gust. Se trece fiecare aripioară mai întîi prin ouă, apoi prin susan şi se prăjeşte în baia de ulei încins. Cînd sînt gata toate, se scot pe o farfurie pe care aţi pus un şerveţel absorbant.
Se pune la fiert salata şi cînd s-a răcit o puneţi în blender ca s-o mărunţiţi. O scoateţi cu ajutorul unei palete de lemn sau plastic şi o amestecaţi cu iaurtul.
La masă, aduceţi aripioarele cu sosul alături.