http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Conserve de iarnă"

Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Ardei grasi, varza alba sau rosie, boabe de piper, hrean, felii de morcov, 1 l de otet, 3 l de apa, 100 g sare, 1 lingurita de salicilat.

Mod de preparare: Se curata ardeii de codite si seminte si se oparesc scurt, in apa data in clocot. Varza se toaca marunt, se sareaza si se framanta putin. Se opareste cu apa amestecata cu otet. Se lasa sa stea asa trei ore. Se stoarce bine in palme, apoi se amesteca cu boabe de piper. Se umplu ardeii cu varza oparita si stoarsa. Se pun in borcane mari, asezati in randuri bine indesate. Se toarna deasupra otetul clocotit. Se leaga la gura cu celofan si se fierbe 20 de minute in aburi.