http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 ardei mijlocii, 750 g carne, 2 cepe, 2 linguri orez, 1 lingura untura, marar si patrunjel tocat, sare, piper, 2 rosii.
Sosul: 1/2 kg rosii, 1/2 ceapa, 1 lingurita zahar, 1/2 lingurita faina, sare, patrunjel tocat, 1 lingura untura, smintina.

Mod de preparare: Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie. Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos. Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate). Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata
Se servesc cu smintina.