http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Ardei cu capac de ouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 ardei graşi, 4 frunze de varză albă, 1 morcov, 1-2 linguriţe zeamă de lămâie, 3 ouă, 3 frunze salată verde, ulei, sare.

Mod de preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi le tai felii. Speli apoi frunzele de varză, le tai fâşii şi le freci cu puţină sare ca să se înmoaie. Dai morcovul (curăţat) pe răzătoare, îl adaugi peste varză cu zeama de lămâie, ulei şi sare după gust şi amesteci. Umpli ardeii cu salata de legume, le pui căpăcele din feliile de ou (de aceea se cheamă căpăciţi) şi îi aşezi pe un platou cu frunze de salată.
Trebuie să stea la rece circa 30 de minute.