http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Aperitiv din brânză de vacă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg brânză de vaci, 150 g smântână proaspătă groasă, chimen, ceapă.

Mod de preparare: Brânza se freacă bine cu dosul furculiţei, pe marginea farfuriei, ca să se mărunţească, amestecându-se apoi cu smântâna, care se poate înlocui cu maioneză. Pentru gust şi aromă, se pot adăuga 1-2 linguriţe cu ceapă rasă fin sau numai cozi de ceapă verde tăiate mărunt şi frunze de mărar sau pătrunjel, tăiate marunt.

Se aranjează pe platou, ornată cu felii de roşii, ardei graşi, ridichi roşii de lună.

În brânza preparată cu smântână, se pot adăuga o linguriţă de chimen, pisat bine cu piuliţa sau măcinat prin maşina de piper, şi un vârf de linguriţă de boia dulce sau 1/2 linguriţă cu pastă de ardei. Din acest preparat se pot face şi sandvişuri.