http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Aperitiv Princess
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pachet aluat foetaj, 1/2 cana ceapa tocata, 1 lingurita unt, 1 lingurita usturoi tocat, 2 cutii ciuperci taiate 1 ardei verde iute, 1/2 cana coniac, 1 1/2 cana smintina, 1 cana lapte, 4 oua, 1 virf cutit boia iute, sare, piper, cascaval ras.

Mod de preparare: Se caleste ceapa in unt , se adauga usturoiul, dupa ce s-a calit putin se adauga ardeiul si ciupercile, se mai calesc 5 min., dupa care se adauga coniacul si se reduce focul. Cind sunt gata se lasa sa se raceasca, dupa ce s-au condimentat cu sare si piper.
Smintina se omogenizeaza bine cu ouale, boiaua, sare, piper si lapte la sfirsit.
Intr-o tava rotunda (se poate taia mai frumos, ca si feliile de tort) se pune aluatul, peste care adaugam compozitia cu ciuperci si apoi cea cu oua. Razuim cascavalul si introducem la cuptor pina sa face o crusta deasupra.
Se poate servi cald sau rece, cu sau fara sos deasupra.