http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Andive cu brânză rasă
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g andive, 200 g telemea uscată sau caşcaval, unt, suc de lămâie, sare.

Mod de preparare: Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă, unsă cu unt. Se adaugă puţină apă cu suc de lămâie şi sare, şi se lasă pe foc până apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt şi se dau la cuptor, acoperite cu un capac, timp de o oră, ca să fiarbă înăbuşit. Când andivele s-au înmuiat, se scot într-un vas uns cu unt şi presărat cu brânză rasă sau cu caşcaval. Se presară deasupra brânză sau caşcaval ras, se adaugă câteva feliuţe de unt şi se bagă la cuptor, unde se ţin până se rumeneşte brânza. Se servesc fierbinţi.