http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Analele istoriei
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 140 g margarina, 400 g zahar, 70 g faina, 4 oua, 150 g nuca macinata, 100 g unt, 2 linguri cacao.

Mod de preparare: 140 g margarina se freaca cu 180 g zahar farin. Se adauga 140 g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175°C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120 g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta. Cand s-a racit, se unge cu crema: 100 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.