http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Acreală moldovenească cu lobodă
Reţetă tradiţională din România
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 cartofi noi, 2 legături lobodă, 1 legătură ceapă verde, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 1 l zer mai acru sau lapte prins, sare.

Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert într-un litru de apă cu sare. În acest timp speli loboda, ceapa verde şi mărarul, le tai mărunt şi le adaugi în oală. Adaugi verdeţurile la fiert doar atunci când cartofii sunt fierţi pe jumătate. După ce au fiert toate, torni lapte prins sau zer, potriveşti de sare şi mai dai ciorba într-un clocot, două. Dai oala deoparte, presari pătrunjelul verde tocat. Această ciorbă moldovenească e foarte bună cu ceapă verde.