Plachie de crap cu morcovi - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Plachie de crap cu morcovi

Plachie de crap cu morcovi

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 kg crap, 4 cepe, 125 ml ulei, pastă de tomate, 100 ml vin alb, 4 căţei de usturoi, 500 g roşii, 2 ardei graşi, 1 frunză de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper, 4 morcovi, 500 g cartofi mici, boia dulce, 1 lămîie, 100 g unt.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se porţionează. Se presară sare, piper şi se aşază într-o tavă.
Cepele se curăţă, se taie peştişori şi se pun într-o cratiţă cu ulei. Se adaugă ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiat in felii, două linguri de pastă de tomate dizolvată cu puţină apă şi usturoiul pisat.
Se călesc cîteva minute, se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi un litru de apă. Se fierb 15-20 de minute, se pun peste peştele din tavă împreună cu roşiile tăiate în felii şi o legătură de pătrunjel tocat.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine circa 20-30 de minute. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb şi se taie bastonaşe. Cartofii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu untul tăiat cubuleţe.
Se adaugă o linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul. Se ser­vesc alături de plachia de peşte, presărate cu cimbru proaspăt tocat.
La plachie, se pot adăuga şi felii de lămîie atunci cînd se introduce tava în cuptor.
3.942 vizualizări
838 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă cremă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
11. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
12. Crap pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Crap marinăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Crap la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Crap pe varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Iahnie de crap (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.