Prăjitură cu fulgi şi coacăze - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu fulgi şi coacăze

Prăjitură cu fulgi şi coacăze

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 500 ml frişcă, 1 plic budincă de vanilie, 450 ml lapte dulce, 250 g coacăze roşii, zahăr vanilinat, 150 g zahăr tos, 500 ml apă, esenţă de rom, 100 g fulgi de porumb cu ciocolată, pudră de scorţişoară.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se aşază într-o tavă stropită cu apă rece, se înţeapă cu o furculiţă pe toată suprafaţa, ca să nu mai crească, şi se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute pînă cînd devine auriu şi a crescut puţin.
Într-un ibric, se amestecă apa cu 90 g zahăr tos şi se fierbe. Se lasă la răcit, se adaugă esenţă de rom după gust, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi se însiropează blatul de foetaj.
Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 60 g zahăr şi se lasă la răcit.
Frişca se mixează, se amestecă bine cu budinca rece, coacăzele spălate şi scurse de apă.
Se întinde crema peste foaia de foetaj, se presară fulgii de porumb şi se introduce la rece pentru minimum 30 de minute.
În siropul pentru blat, se poate adăuga şi pudră de scorţişoară.
3.204 vizualizări
777 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.