Eclere cu cremă de vanilie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Eclere cu cremă de vanilie

Eclere cu cremă de vanilie

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 275 ml apă, 145 g unt, 210 g făină, 8 ouă, 500 ml lapte dulce, 150 g zahăr tos, 1 păstaie de vanilie, 1/2 linguriţă de sare, 1 vîrf de linguriţă pudră de anason, 100 g zahăr pudră, sucul de la o lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Apa se fierbe cu puţină sare şi 120 g unt. Se adaugă făina, amestecînd continuu cu o lingură de lemn ca să nu se formeze cocoloaşe.
Se ţine două minute pe foc, se lasă la răcit puţin, se pun pe rînd patru ouă, mixând bine după fiecare.
Se pune aluatul într-o seringă pentru ornat şi se formează bastonaşe într-o tavă tapată cu hîrtie de copt. Se coc 30-40 de minute la foc iute spre mediu, avînd grijă să nu se deschidă uşa în primele 15 minute.
Într-un vas, se mixează gălbenuşurile împreună cu zahărul tos şi restul de sare pînă cînd îşi dublează volumul. Laptele se fierbe cu păstaia de vanilie, apoi se lasă la răcit.
Se toarnă amestecul de ouă cu zahăr şi restul de făină diluată cu lapte. Se pune compoziţia pe foc, se adaugă restul de unt şi se fierbe pînă cînd s-a îngroşat.
Se taie eclerele, se umplu cu crema de vanilie şi se introduc la rece.
Se face o glazură din zahărul pudră, sucul de lămîie, pudra de anason şi se decorează eclerele.
9.302 vizualizări
935 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mini-eclere cu cremă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.